Kronen

U wilt meer informatie over kronen? Laat ons weten wat uw vraag is dan proberen wij deze zo goed mogelijk te beantwoorden.

Soorten kronen

Er zijn heel veel verschillende soorten kronen. Elke kroon heeft haar eigen eigenschappen. Je hebt metalen kronen, porseleinen kronen, kunststof kronen komen ook steeds meer in opmars. Binnenkort worden kronen zelfs geprint met een 3D printer.Uw tandarts weet precies, afhankelijk van uw situatie, welk type kroon bij u past. Dit hangt af van de plaats van de kroon (in het zicht of niet, druk op het element bij kauwen) en bijvoorbeeld uw budget.

Prijzen kronen

De prijzen van kronen lopen erg uiteen. Dit hangt af van de hierboven genoemde factoren. Wilt u vrijblijvend een offerte of second opinion? Loop even binnen of mail

Kronen

Een kroon is een speciale overkapping van metaal of porselein (of beide), die over een beschadigde of sterk gevulde tand of kies wordt aangebracht. De kroon bestaat uit één stuk en geeft meer stevigheid en bescherming aan de tand of kies onder de kroon. Uw tandarts zorgt ervoor dat de kroon wordt aangepast aan de vorm en kleur van uw eigen tand of kies. Daardoor blijft het een natuurlijk geheel is en past het goed in uw mond. Wij maken de kroon voor uw tandarts.