Angst voor tandarts

Davy Melissen | EMDR Therapeu
Davy Melissen | Erkend EMDR Therapeut

De angst voor tandarts problematiek is groot. Heeft u angst voor de tandarts en heeft u of denkt u aan een kunstgebit? Bel 013-7115145 voor een afspraak met onze angst prothese tandtechnieker of EMDR therapeut tegen tandarts angst. Zij zijn gespecialiseerd in angst voor de tandarts. Angst voor tandarts

Er is een grote kans dat u in mindere of meerdere mate bang bent voor de tandarts. Meer dan 25% van de bevolking heeft een behoorlijke tandartsangst en 4% van de patiënten heeft zelfs een tandartsfobie, blijkt uit onderzoek van het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA).

25% van de bevolking is bang voor de tandarts en 4% van de patiënten heeft zelfs een tandartsfobie, blijkt uit onderzoek van de ACTA. Voor deze enorme groep patiënten is er nu een oplossing. Tandartspraktijk Tilburg is samen met tandartsangst psycholoog Anouk Serlé een pilot gestart. In deze pilot worden angstige patiënten voorafgaand aan hun tandartsbezoek een of meerdere sessies aangeboden bij de specialist in tandartsangst. In veel gevallen wordt een bezoek vergoed. Een vergoeding kan bij verzekeraars altijd vooraf worden aangevraagd.

“Het is niet zo dat een bezoekje aan mij je angst weg neemt.” aldus Davy Melissen: “Ik kan je wel helpen met je angsten om te gaan of deze aanzienlijk proberen te verminderen. In het uiterste geval kan een behandeling onder narcose worden geadviseerd maar daarmee is de angst niet verdwenen. Vervolgens zit je de volgende keer met hetzelfde probleem.”

De psycholoog staat niet alleen voor de eigen patiënten klaar, maar ook voor patiënten die worden doorverwezen door collega-tandartsen of patiënten die al lang niet meer naar de tandarts zijn geweest. Omdat ze niet durven. Maar dat is gelukkig verleden tijd.